‘De Graaf van Monte Cristo’

do 23/5, za 25/5, zo 26/5, vrij 31/5, za 1/6, zo 2/6


Opnieuw komt Theatergroep Het Wilde Westen met een mega-productie: de negentiende-eeuwse avonturenroman De Graaf van Monte Cristo als toneelstuk.

Regie: Kees Stolze

Opnieuw komt Theatergroep Het Wilde Westen met een mega-productie: de negentiende-eeuwse avonturenroman De Graaf van Monte Cristo als toneelstuk. Een boek van meer dan duizend pagina’s, geschreven als een heuse soap: leugens, verdachtmakingen, hebzucht, jaloezie, bedrog, overspel. En wraak. Vermakelijk, onderhoudend en razendsnel. Met een cast van 25 acteurs en actrices, plus live muziek, maken we er een fantastische voorstelling van.

Wraak is een mythisch thema. Bijna iedereen kent wel het verlangen om aangedaan onrecht of miskenning recht te zetten. Dat zien we ook bij de onbekommerde zeeman Edmond Dantès. Hij wordt bevorderd tot kapitein, gaat trouwen met Mercedes. Maar door pure jaloezie wordt hij van verraad beschuldigd en gaat hij de bak in. Daar ontmoet hij pater Faria, een geschenk uit de hemel. Faria leert hem niet alleen alles wat hij moet weten om zich in de buitenwereld staande te houden, hij vertelt hem ook de exacte plek van een schat, verborgen op het eiland Monte Cristo.

Na zijn spectaculaire ontsnapping haalt hij die schat op, transformeert in de Graaf van Monte Cristo, en het spel van geraffineerde wraak kan beginnen.. Monte Cristo betaalt voor zijn wraak een hoge prijs!

Het is allemaal theater.

Wij nemen u mee naar Marseille, Chateau d’If, het eiland Monte Cristo, Egypte, Nubië en Parijs. Het prachtige verhaal is voor toneel bewerkt door Sophie Kassies (dezelfde schrijfster als van ‘Genesis’). Voeg daarbij de muzieksferen van Martijn van Ditshuizen en de passie en creativiteit van spelers, regisseur, technici en alle andere mensen achter de schermen. En je krijgt een onderhoudende en vlotte voorstelling die je niet mag missen!        

Locatie: Theaterloods Westland, Hoogwerf 8c Naaldwijk.

Bezoekadres:
Hoogwerf 8c, 2671 MJ Naaldwijk
(sportpark De Hoge Bomen, schuin tegenover de Gemeentewerf)

Bij De Theaterloods is volop (gratis) parkeergelegenheid.

Correspondentieadres:
Secretariaat Theatergroep Het Wilde Westen
Piet Moeskopsstraat 17, 2553 RV, Den Haag

info@tghetwildewesten.nl

theatergroep-het-wilde-westen-Logo-h150px