Theatergroep Het Wilde Westen

Theatergroep Het Wilde Westen is een groot amateur-toneelgezelschap in het Westland. Met ca. 35 spelende leden, een eigen theater, 5 à 7 producties per jaar. Wij spelen eigentijds toneel, literair toneel en het repertoire van de bekende professionele gezelschappen. Plus eigen geschreven stukken. Wij hebben qua kwaliteit een klinkende reputatie opgebouwd. Wij worden gevolgd en bezocht door een grote groep toneelliefhebbers uit de wijde regio. En we staan bekend om cross-overs van toneel met live muziek, film en beweging/dans. Doelstellingen: vitaliseren van het liefhebberstoneel, talentontwikkeling, toneel toegankelijk maken voor jongeren én actuele voorstellingen maken die altijd iets zeggen over de wereld om ons heen.

Sinds 2017 is de TheaterLoods een feit. Met gepaste trots presenteert Theatergroep Het Wilde Westen een nieuw, multifunctioneel minitheater aan de Hoogwerf 8C in Naaldwijk met plaats voor 80 man publiek. Dit markante nieuwe gebouw is in de plaats gekomen van het zeer verouderde pand van Epicentrum Toneel. Dankzij de financiële inbreng van de twee verenigingen, de aangeschafte “bouwstenen” door particulieren en bedrijven, bijdrages door gemeente Westland, Fonds Westland, Stichting Loswal de “Bonnen” en het Prins Bernhard Cultuurfonds is de TheaterLoods gebouwd.

Theatergroep Het Wilde Westen is een bruisend en veelzijdig gezelschap dat met passie en creativiteit diverse voorstellingen op de planken brengt in ons prachtige theater, de Theaterloods. Onze missie is om het publiek te verrassen, ontroeren en inspireren door middel van unieke en meeslepende theaterervaringen.

Onze geschiedenis gaat al jaren terug, toen een groep enthousiaste theaterliefhebbers besloot om hun passie voor het podium te bundelen. Sindsdien hebben we talloze producties geproduceerd, variërend van klassieke toneelstukken tot moderne theatervormen, waarbij we altijd streven naar vernieuwing en artistieke uitdaging.

De Theaterloods is onze thuisbasis, een intieme en sfeervolle locatie waar magie op het podium tot leven komt. Het is een plek waar de grenzen van verbeelding worden verlegd en waar ons getalenteerde ensemble de kans krijgt om hun talenten te laten schitteren. Onze voorstellingen worden gekenmerkt door sterke acteerprestaties, indrukwekkende decors en meeslepende verhalen die het publiek meenemen op een onvergetelijke reis.

Naast het creëren van theater van hoge kwaliteit, hechten we ook veel waarde aan betrokkenheid bij de gemeenschap. We organiseren regelmatig workshops, lezingen en educatieve programma's om jonge en aspirant-theatermakers te inspireren en te ondersteunen. Zo dragen we bij aan de groei en ontwikkeling van toekomstige generaties in de wereld van het theater.

Wij geloven in de kracht van kunst en cultuur om mensen samen te brengen, emoties te uiten en nieuwe perspectieven te ontdekken. Bij Theatergroep Het Wilde Westen streven we ernaar om een blijvende impact te maken, zowel op ons publiek als op de bredere gemeenschap. We nodigen u van harte uit om onze voorstellingen bij te wonen, de magie van live theater te ervaren en samen met ons te genieten van de kunst van het spel.

Bedankt voor uw interesse in Theatergroep Het Wilde Westen. We hopen u binnenkort te verwelkomen in onze Theaterloods voor een onvergetelijke theaterervaring!

Bezoekadres:
Hoogwerf 8c, 2671 MJ Naaldwijk
(sportpark De Hoge Bomen, schuin tegenover de Gemeentewerf)

Bij De Theaterloods is volop (gratis) parkeergelegenheid.

Correspondentieadres:
Secretariaat Theatergroep Het Wilde Westen
Piet Moeskopsstraat 17, 2553 RV, Den Haag

info@tghetwildewesten.nl

theatergroep-het-wilde-westen-Logo-h150px